INGREDIENTES:
Masa:
3 tazas de harina blanca
2 cucharaditas levadura
1/2 taza agua tibia
Pizca de azúcar
3/4 taza aceite de oliva extra virgen
1/2 taza de azúcar cruda orgánica
Relleno:
5 manzanas gala (peladas) medianas en cuadritos
Jugo de un limón mesino
1/2 taza de azúcar cruda orgánica
1/4 taza agua
2 cucharaditas de canela
Para hacer la masa se pone el agua tibia con la levadura y la pizca de azúcar a crecer. Déjela tapadita en un lugar caliente como por 10 minutos. Esto debe crecer; así sabemos que se activó la levadura. Luego se mezcla todo y se amasa hasta ver huequitos en la masa (como en la foto). Para que esto suceda se amasa como 5-7 minutos.
Para el ensamblaje...
1. Con un rodillo extienda la masa en forma cuadrada y agregue el relleno cuidadosamente.
2. Tome el borde de la masa con cuidado y empiece a enrollar.
3. Deje el rollo con dos dedos de grosor más o menos.
4. Corte los rollos individuales con mucho cuidado con un cuchillo de sierra porque sino se despapayan.
5. Cocínelos a 350 grados de 20-30 minutos o hasta que estén dormidos por encima.
Provecho!!!
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INGREDIENTS:
Dough:
3 cups white flour
2 tablespoons yeast
1/2 cup warm water
A pinch of sugar
3/4 cup extra virgin olive oil
1/2 cup organic raw sugar
Filling:
5 medium yellow apples (peeled and cubed)
The juice of one lime
1/2 cup organic raw sugar
1/4 cup water
2 teaspoons cinnamon
To make the dough mix the pinch of sugar and yeast in the warm water and set aside covered in a nice warm spot for around 10 minutes to activate. When it does, it will grow in size. Then mix it with the flour and the rest of the ingredients and knead for around 5-7 minutes or until the dough shows little air holes (like in the picture).
To make the filling simply mix all the ingredients together and cook over medium fire in a pan until the liquids are reduced to less than half. You have to pay attention to it and mix it constantly with a spoon until bubbly.
To assemble...
1. Roll the dough out to a square shape and carefully spoon in the filling close to the edge.
2. Take the edge carefully with your fingers and start rolling slowly.
3. The roll has to end up something like two fingers wide.
4. Cut each individual roll with a serrated knife; otherwise, you'll for sure end up with a bloody mess and have to start over again.
5. Bake at 350 degrees 20-30 minutes or until golden brown.
Enjoy!!!
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